Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Producenci - tłuszcze

Tłuszcz do Polew AMADA C (36-40˚C)

 

Polecany szczególnie do produkcji wysokiej jakości                                                                      

polew wyrobów cukierniczych, produkcji korpusów i tabliczek czekoladopodobnych.

Gwarantuje stałą jakość wyrobów gotowych,

zapewnia wysoki połysk polewy i jej odporność na matowienie.

Opakowanie-karton 20kg

 

MAESTRO Tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych

 

Najwyższej klasy, 100%-owy roślinny tłuszcz cukierniczy o unikalnych cechach                                      

użytkowych i żywieniowych, rekomendowany do użycia z mieszankami cukierniczymi

i piekarskimi oraz do zastosowania we wszystkich recepturach ciast zalecających

użycie oleju: ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, piaskowe; pieczywo półcukiernicze i inne.

Podstawę receptury Maestro stanowi znany ze swoich właściwości olej rzepakowy

dostarczający cennych, z punktu widzenia żywieniowego, kwasów rodziny

omega-6 i omega-3 (tzw.NNKT*), przy jednocześnie stosunkowo niewielkim poziomie

nasyconych kwasów tłuszczowych. Produkt zawiera również inne ważne żywieniowo

składniki, tj. lecytynę i beta karoten. Lecytyna jest składnikiem niezbędnym do sprawnego

funkcjonowania systemu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację.

Beta-karoten, zwany inaczej prowitaminą A korzystnie wpływa

na funkcjonowanie wzroku oraz opóźnia procesy starzenia.

Maestro jest wolny od alergenów, genetycznie modyfikowanych składników,

nie zawiera konserwantów ani tłuszczów utwardzonych.

Odpowiednia kompozycja składników Tłuszczu Płynnego Maestro zapewnia:
- przedłużoną świeżość wyrobów gotowych
- utrzymanie wilgotności miękiszu ciasta
- zwiększoną objętość ciasta w stosunku do wyrobów przygotowanych na bazie oleju
- wyjątkową, apetyczną barwę wyrobów finalnych dzięki obecnemu w składzie beta-karotenowi

*NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm człowieka

nie wytwarza, dlatego musza być dostarczane z pożywieniem.

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna UNI Velluto 70

 

Produkt przeznaczony do produkcji wyrobów cukierniczych i piekarniczych oraz do stosowania w gastronomii.

Polecany do ciasta drożdżowego i parzonego, jak również do produkcji pieczywa półcukierniczego oraz pszennego.

Zapewnia odpowiednią wilgotność ciasta, dzięki czemu wydłuża okres przydatności do spożycia.

Wspomaga wzrost drożdży oraz napowietrzanie ciast.Niezastąpiony do smażenia mięsa, ryb warzyw.

Opakowanie - wiadro 10 l

 

Margaryna Emma płynna 70%

Przeznaczona jest do zastosowania w cukiernictwie i piekarnictwie .
Jej płynna konsystencja eliminuje konieczność roztapiania .Doskonale łączy się z mąką, dając doskonały efekt napowietrzający (spulchniający). Zwiększa objętość i wydajność ciasta. Poprawia trwałość wypieków i nadaje im maślany smak i zapach.

Opakowanie - wiadro 20 l

PRIMA KREMOWA MARGARYNA 80%

 

Margaryna przeznaczona do przygotowywania kremów i mas cukierniczych. Doskonale łączy się z masłem oraz innymi dodatkami. Wyjątkowy aromat nadaje przyjemny śmietankowo maślany smak i zapach, a biała barwa doskonale sprawdza się w przyrządzaniu białych mas kremowych – torty weselne, komunijne, śmietankowe. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna:
- wykazuje bardzo dobrą zdolność napowietrzania
- doskonale łączy się z masłem, jajami, śmietanką
- zapewnia stabilną i prawidłową konsystencję kremu

Opakowanie- karton 10kg

 

PRIMA Margaryna Puff Pastry NH Balance 80%

 

Margaryna przeznaczona do produkcji wszelkiego rodzaju ciast listkujących: francuskich i półfrancuskich. Swoją ciepłą, maślaną barwę zawdzięcza beta-karotenowi (prowitaminie A) obecnemu w jej składzie. Naturalny maślany aromat nadaje wyjątkowy zapach. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna zapewnia:
- odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,
- prawidłowe rozwałkowywanie oraz zawijanie, bez załamań i pękań warstw ciasta
- doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur
- wyjątkowe właściwości smakowo – zapachowe gotowych wyrobów.

Opakowanie- karton 10kg

 

PRIMA CUKIERNICZA NH Mass Balance 80%

Margaryna przeznaczona do wypieku szerokiej gamy ciast. Skład margaryny został wzbogacony o ważne żywieniowo składniki: lecytynę i beta karoten. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna:
- charakteryzuje się doskonałymi właściwościami napowietrzania – tablerowania
- nadaje właściwą strukturę gotowym wyrobom cukierniczym
- zapewnia wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe

Opakowanie- karton 10kg

Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80%

Najwyższej klasy margaryny przeznaczone specjalnie do przygotowywania                            

doskonałych kremów, mas cukierniczych, deserów i nadzień, charakteryzujących się

wyjątkową puszystością, delikatnością, rozpływalnością.


Margaryny Kremowe dzięki wyjątkowej recepturze zapewnią:

Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80% – margaryna z aromatem i z barwnikiem

 

 

  • doskonałe napowietrzenie,

  • łatwe łączenie się z pozostałymi składnikami kremu,

  • stabilną i prawidłową konsystencję kremu,

  • wspaniałe właściwości smakowo-zapachowe.

Margaryna Kremowa White Mass Balance 80 % – margaryna bez aromatu, bez barwnika

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Qualita 70 %


Zwykła 70% o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko - cukierniczej,                                          

szczególnie polecana do wypieku ciast drożdżowych, herbatników,

pieczywa pszennego i półcukierniczego zwłaszcza bułek wrocławskich, wyborowych, maślanych, chałek.

Margaryna charakteryzuje się:

 

  • właściwą plastycznością w temperaturze użytkowania,

  • prawidłowymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadaje właściwą strukturę wyrobom cukierniczo - piekarskim

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Zwykła Plus 80%

 

Margaryny polecane do szerokiego zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, a także do produkcji kremów, nadzień i mas cukierniczych.
Margaryny charakteryzują się:

  • dobrymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadają właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim.

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Qualita Płynna 70 %

 

Płynna Jedyna zalecana do stosowana w produkcji piekarsko-cukierniczej i gastronomii. Konsystencja płynna pozwala na bezpośrednie jej zastosowanie, skracając czas przygotowania produktu. Rekomendowana do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych, do wyrobu ciast wymagających stosowania płynnej margaryny (drożdżowych, parzonych), pieczywa pszennego półcukierniczego oraz smażenia i duszenia mięs, ryb, warzyw.
Prawidłowo dobrana receptura Płynnej Jedynej gwarantuje:

  • dobrą stabilność emulsji podczas użytkowania,

  • prawidłową strukturę ciasta,

  • delikatny miękisz,

  • odporność na czerstwienie wyrobów,

  • doskonałe właściwości smakowo-zapachowe produktów poprzez zastosowanie odpowiedniego aromatu,

  • dobry efekt wyrobów smażonych i duszonych.

Opakowanie- wiadro 10l

 

Margaryna do ciast kruchych MILAMA 80%

 

Margaryny polecane do zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, rekomendowane do wypieku ciast: makowców, serników, jabłeczników, pierników, faworków, pieczywa półcukierniczego, a także wyrobów biszkoptowo-tłuszczowych typu babki, keksy.
Margaryny 80% Milama charakteryzują się:

  • dobrymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadają właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80%


Znakomite margaryny przeznaczone do produkcji wszelkiego                                                

rodzaju ciast listkujących (francuskich i półfrancuskich).

Kształt płyty oraz wyjątkowa konsystencja margaryny ułatwiają przygotowanie ciasta.

Znakomicie nadaje się do obróbki mechanicznej i ręcznej.


Margaryny zapewniają:

 

  • doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur,

  • prawidłowe rozwałkowanie i zawijanie, nie powodując załamań i pękań warstw ciasta,

  • wspaniały efekt listkowania ciasta,

  • odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,

  • wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe.

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna zwykła 70% GHM

 

 

Doskonała margaryna do wypieków ciast kruchych, drożdżowych i pszennych.

Wysoka jakość gwarantuje dużą objętość produktów i regularną strukturę ciasta.

Wyroby cukiernicze mają wyśmienity smak, przyjemny aromat oraz doskonały wygląd.

Opakowanie – karton 10kg

 

 

Margaryna Gioia Master Martini

 

Idealna do delikatnych kremów i ciast maślanych, margaryna 82%o charakterystyce masła.

Opakowanie –karton 20kg

 

Margaryna Gioia Gold Master Martini

 

Zalecana do wypieków, idealna do maślanych ciastek kruchych, ciast francuskich.

W produkcie końcowym w pełni zastępuje masło.

Opakowanie – karton 20kg

 

Margaryna Martini Plus /Master Export Plus CRS

 

Margaryna francuska 80% w płaskim formacie puff pastry, do ciast półfrancuskich i francuskich. Wyspecjalizowana do croissantów.

Margaryna charakteryzuje się znakomitymi walorami smakowymi, zapewnia idealne listkowanie i bardzo Duzy przyrost ciasta.

Opakowanie – karton 10kg

 

Margaryna Plaia Master Martini

Biała margaryna cukiernicza uniwersalna o 82% zawartości tłuszczu.

Opakowanie –karton 20kg

Margaryna Palma z Murzynkiem

 

Margaryna 80% do pieczenia, do polew, do smażenia i do kremów.

Opakowanie - blok 12,5kg

 

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio