Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Gastronomia - tłuszcze

Tłuszcz do Polew AMADA C (36-40˚C)

Polecany szczególnie do produkcji wysokiej jakości polew wyrobów cukierniczych, produkcji korpusów i tabliczek czekoladopodobnych.

Gwarantuje stałą jakość wyrobów gotowych, zapewnia wysoki połysk polewy i jej odporność na matowienie.

Opakowanie-karton 20kg

MAESTRO Tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych

 

Najwyższej klasy, 100%-owy roślinny tłuszcz cukierniczy o unikalnych cechach                                        

użytkowych i żywieniowych, rekomendowany do użycia z mieszankami cukierniczymi

i piekarskimi oraz do zastosowania we wszystkich recepturach ciast zalecających

użycie oleju: ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, piaskowe; pieczywo półcukiernicze i inne.

Podstawę receptury Maestro stanowi znany ze swoich właściwości olej rzepakowy

dostarczający cennych, z punktu widzenia żywieniowego, kwasów rodziny

omega-6 i omega-3 (tzw.NNKT*), przy jednocześnie stosunkowo niewielkim poziomie

nasyconych kwasów tłuszczowych. Produkt zawiera również inne ważne żywieniowo składniki,

tj. lecytynę i beta karoten. Lecytyna jest składnikiem niezbędnym do sprawnego funkcjonowania

systemu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację. Beta-karoten, zwany inaczej

prowitaminą A korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku oraz opóźnia procesy starzenia.

Maestro jest wolny od alergenów, genetycznie modyfikowanych składników,

nie zawiera konserwantów ani tłuszczów utwardzonych.

Odpowiednia kompozycja składników Tłuszczu Płynnego Maestro zapewnia:
- przedłużoną świeżość wyrobów gotowych
- utrzymanie wilgotności miękiszu ciasta
- zwiększoną objętość ciasta w stosunku do wyrobów przygotowanych na bazie oleju
- wyjątkową, apetyczną barwę wyrobów finalnych dzięki obecnemu w składzie beta-karotenowi

*NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm człowieka

nie wytwarza, dlatego musza być dostarczane z pożywieniem.

Opakowanie-karton 10kg

 

PRIMA KREMOWA MARGARYNA 80%

Margaryna przeznaczona do przygotowywania kremów i mas cukierniczych. Doskonale łączy się z masłem oraz innymi dodatkami. Wyjątkowy aromat nadaje przyjemny śmietankowo maślany smak i zapach, a biała barwa doskonale sprawdza się w przyrządzaniu białych mas kremowych – torty weselne, komunijne, śmietankowe. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna:
- wykazuje bardzo dobrą zdolność napowietrzania
- doskonale łączy się z masłem, jajami, śmietanką
- zapewnia stabilną i prawidłową konsystencję kremu

Opakowanie- karton 10kg

PRIMA Margaryna Puff Pastry NH Balance 80%

Margaryna przeznaczona do produkcji wszelkiego rodzaju ciast listkujących: francuskich i półfrancuskich. Swoją ciepłą, maślaną barwę zawdzięcza beta-karotenowi (prowitaminie A) obecnemu w jej składzie. Naturalny maślany aromat nadaje wyjątkowy zapach. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna zapewnia:
- odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,
- prawidłowe rozwałkowywanie oraz zawijanie, bez załamań i pękań warstw ciasta
- doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur
- wyjątkowe właściwości smakowo – zapachowe gotowych wyrobów.

Opakowanie- karton 10kg

PRIMA CUKIERNICZA NH Mass Balance 80%

Margaryna przeznaczona do wypieku szerokiej gamy ciast. Skład margaryny został wzbogacony o ważne żywieniowo składniki: lecytynę i beta karoten. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna:
- charakteryzuje się doskonałymi właściwościami napowietrzania – tablerowania
- nadaje właściwą strukturę gotowym wyrobom cukierniczym
- zapewnia wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe

Opakowanie- karton 10kg

Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80%

 

 

Najwyższej klasy margaryny przeznaczone specjalnie do                                                      

przygotowywania doskonałych kremów, mas cukierniczych, deserów i nadzień,

charakteryzujących się wyjątkową puszystością, delikatnością, rozpływalnością.
Margaryny Kremowe dzięki wyjątkowej recepturze zapewnią:

  • doskonałe napowietrzenie,

  • łatwe łączenie się z pozostałymi składnikami kremu,

  • stabilną i prawidłową konsystencję kremu,

  • wspaniałe właściwości smakowo-zapachowe.

Margaryna Kremowa White Mass Balance 80 % – margaryna bez aromatu, bez barwnika
Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80% – margaryna z aromatem i z barwnikiem

Opakowanie- karton 10kg

 

 

Margaryna Qualita 70 %

 

Zwykła 70% o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko - cukierniczej,                                                    

szczególnie polecana do wypieku ciast drożdżowych, herbatników,

pieczywa pszennego i półcukierniczego zwłaszcza bułek wrocławskich, wyborowych, maślanych, chałek.
Margaryna charakteryzuje się:

  • właściwą plastycznością w temperaturze użytkowania,

  • prawidłowymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadaje właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim

Opakowanie- karton 10kg

 

Margaryna Zwykła Plus 80%

Margaryny polecane do szerokiego zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, a także do produkcji kremów, nadzień i mas cukierniczych.
Margaryny charakteryzują się:

  • dobrymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadają właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim.

Opakowanie- karton 10kg

Margaryna Qualita Płynna 70 %

 

Płynna Jedyna zalecana do stosowana w produkcji piekarsko-cukierniczej i gastronomii. Konsystencja płynna pozwala na bezpośrednie jej zastosowanie, skracając czas przygotowania produktu. Rekomendowana do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych, do wyrobu ciast wymagających stosowania płynnej margaryny (drożdżowych, parzonych), pieczywa pszennego półcukierniczego oraz smażenia i duszenia mięs, ryb, warzyw.
Prawidłowo dobrana receptura Płynnej Jedynej gwarantuje:

  • dobrą stabilność emulsji podczas użytkowania,

  • prawidłową strukturę ciasta,

  • delikatny miękisz,

  • odporność na czerstwienie wyrobów,

  • doskonałe właściwości smakowo-zapachowe produktów poprzez zastosowanie odpowiedniego aromatu,

  • dobry efekt wyrobów smażonych i duszonych.

Opakowanie- wiadro 10l

 

Margaryna do ciast kruchych MILAMA 80%

Margaryny polecane do zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, rekomendowane do wypieku ciast: makowców, serników, jabłeczników, pierników, faworków, pieczywa półcukierniczego, a także wyrobów biszkoptowo-tłuszczowych typu babki, keksy.
Margaryny 80% Milama charakteryzują się:

  • dobrymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadają właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim

Opakowanie- karton 10kg

Margaryna MAESTRA Puff Pastry Mass Balance 80 %


Znakomite margaryny przeznaczone do produkcji wszelkiego rodzaju ciast listkujących                                  

(francuskich i półfrancuskich). Kształt płyty oraz wyjątkowa konsystencja margaryny

ułatwiają przygotowanie ciasta. Znakomicie nadaje się do obróbki mechanicznej i ręcznej.

 

Margaryny zapewniają:

 

  • doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur,

  • prawidłowe rozwałkowanie i zawijanie, nie powodując załamań i pękań warstw ciasta,

  • wspaniały efekt listkowania ciasta,

  • odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,

  • wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe.

Opakowanie - karton 10kg

Margaryna zwykła 70% GHM

Doskonała margaryna do wypieków ciast kruchych, drożdżowych i pszennych.

Wysoka jakość gwarantuje dużą objętość produktów i regularną strukturę ciasta.

Wyroby cukiernicze mają wyśmienity smak, przyjemny aromat oraz doskonały wygląd.

Opakowanie –karton 10kg

Margaryna Mistrzowska 80% GHM

Bardzo dobrej jakości margaryna o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko-ciastkarskiej.

Rekomendowana do przygotowania wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych, biszkoptowo-tłuszczowych, półfrancuskich, kruchych oraz kremów.

Opakowanie –karton 10kg

Margaryna Gioia Master Martini

Idealna do delikatnych kremów i ciast maślanych, margaryna 82%o charakterystyce masła.

Opakowanie – karton 20kg

Margaryna Gioia Gold Master Martini

 

Zalecana do wypieków, idealna do maślanych ciastek kruchych, ciast francuskich.

W produkcie końcowym w pełni zastępuje masło.

Opakowanie – karton 20kg

 

Margaryna Martini Plus /Master Export Plus CRS

 

Margaryna francuska 80% w płaskim formacie puff pastry, do ciast półfrancuskich i francuskich. Wyspecjalizowana do croissantów.

Margaryna charakteryzuje się znakomitymi walorami smakowymi, zapewnia idealne listkowanie i bardzo Duzy przyrost ciasta.

Opakowanie – karton 10kg

 

Margaryna Plaia Master Martini

Biała margaryna cukiernicza uniwersalna o 82% zawartości tłuszczu.

Opakowanie –karton 20kg

Margaryna Palma z Murzynkiem

 

Margaryna 80% do pieczenia, do polew, do smażenia i do kremów.                                        

Opakowanie - blok 12,5kg

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio