Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Piekarnictwo - drożdże

Drożdże Benevia

Drożdże prasowane Benevia cechują się stabilną siłą fermentacyjną oraz długim okresem przydatności do spożycia.

Są to drożdże uniwersalne do produkcji pieczywa pszennego zwykłego, wyborowego i półcukierniczego, pieczywa mieszanego.

Opakowanie-karton 10kg

Drożdże perfekta czerwona / hirondelle czerwone

Charakterystyka drożdży o klasie jakości „czerwone”

1.Uniwersalne o najwyższej jakości.

2.Bardzo wysoka efektywność w produkcji pieczywa pszennego zwykłego, wyborowego i półcukierniczego, pieczywa mieszanego i pieczywa wytwarzanego na bazie ciast mrożonych.

3.Szczególnie polecane w odroczonych technologiach wypieku pieczywa.

4.Szczególnie polecane w technologiach produkcji pieczywa opartych na mrożeniu ciast surowych.

5.Możliwość zastosowania we wszystkich fermentacjach po dobraniu odpowiedniej dozy.

6.Doskonała stabilność we wszystkich zastosowaniach.

Opakowanie-karton 10kg

Drożdże perfekta złota

Charakterystyka drożdży o klasie jakości „złote”

1.Drożdże cukiernicze najwyższej jakości o dużej sile fermentacyjnej przeznaczone specjalnie do wypieku ciast słodkich.

2.Szczególnie efektywne w warunkach zwiększonego dodatku cukru.

3.Zapewniają wyjątkową lekkość i pulchność struktury oraz dużą objętość wypieków.

4.Umożliwiają oszczędne dozowanie .W porównaniu z innymi drożdżami w ciastach o ponad 10% zawartości cukru uzyskuje się minimum 10% oszczędności w dozowaniu( wraz ze wzrostem zawartości cukru oszczędności rosną).

5.Doskonałe do babek drożdżowych, bułek maślanych i tradycyjnych drożdżówek oraz innych słodkich wypieków.

Opakowanie-karton 10kg

Drożdże Kastalia

Charakterystyka drożdży Kastalia

1. Płynne drożdże Kastalia są to drożdże  stabilne, wysokiej jakości, rozlewane do specjalnego opakowania Bag In Box.

2.Kastalia to system chłodzenia i dystrybucji drożdży płynnych, który ułatwia przygotowanie produktów piekarskich oraz optymalizuje proces produkcji.

3.Nowy system Kastalia pozwala na higieniczne dozowanie drożdży. Lodówka gwarantuje optymalne warunki przechowywania dla drożdży, zachowując ich jakość i świeżość.

4.Dzięki systemowi Kastalia drożdże dozowane są z dużą precyzją i dodawane bezpośrednio do dzieży, co sprzyja ich asymilacji w cieście i optymalizuje proces fermentacji.

5.    1kg drożdży prasowanych = ok.1,5 l drożdży płynnych.

6.System doskonale sprawdza się w zakładach używających 50 (lub więcej) kg drożdży / tydzień.

Opakowanie-22 l

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio