Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Cukiernictwo - marcepany i masy do dekoracji

Marcepan

Wysokiej jakości surowiec cukierniczy stosowany jako dodatek w produkcji wszelkiego rodzaju wyrobów.

Marcepan używany jest do obkładania ciast i modelowania dekoracji.

Jest również doskonały do nadziewania pralin, produkcji ciasteczek migdałowych,

a także tworzenia mas do przekładania tortów i kostek deserowych.

Marcepan można barwić aerografem lub mieszać z barwnikami.


Opakowanie - karton 6kg
Producent - Bakels

Marzicover

 

Marcepan do dekoracji i modelingu.

Dostępny w kolorze białym, czerwonym, naturalnym, różowym, żółtym, zielonym.

Opakowanie - 2x2,5 kg

Producent - Credin

 

Pettinice

 

Masa dekoracyjna pettinice pozwala na wykonanie najbardziej wymyślnych dekoracji ciast i tortów.                                

Wysoka plastyczność masy i podatność na wałkowanie powoduje, że nadaje się

ona zarówno do obkładania tortów, jak i do wykonywania elementów dekoracyjnych

(torty w stylu angielskim: falbanki, listki itp.)

Masa pettinice dostępna w kolorze: białym, czerwonym, czarnym, zielonym,

niebieskim, różowym, żółtym, limonkowym, purpurowo-czerwonym, brązowym.

Opakowanie - biała i brązowa wiadro 5kg,pozostałe kolory-woreczek 1kg

Producent - Bakels

Gum Paste

 

Produkt przeznaczony do wykonywania trwałych elementów dekoracyjnych, takich jak

figurki, kwiatki, owoce, zwierzątka itp. Masa jest plastyczna w obróbce

a po wykonaniu szybko schnie utrzymując niezmiennie nadany kształt.

Doskonale nadaje się do przygotowania stabilnych atrap na wystawy.

Gum Paste występuje tylko w kolorze białym, ale doskonale przyjmuje stosowne barwniki.

Dla uzyskania pastelowych kolorów można ją stosować z masami Pettinice (dodatek do 20%).

Powierzchnię wykonanych dekoracji można barwić przy użyciu aerografu.

Opakowanie - wiadro 5kg

Producent - Bakels

 

Kompletino

Biała masa do dekoracji i powlekania tortów. Gotowa do bezpośredniego użycia.

Idealna do formowania precyzyjnych kształtów.

Nie obsycha na tortach, tworzy gładką śnieżnobiałą powierzchnię.

Doskonale łączy się z barwnikami i nośnikami smakowymi.

Nadaje się do modelowania drobnych figurek

i delikatnych elewacji,tj. kwiaty, kokardy, koronki itp.

Opakowanie - karton 7kg

Producent - Komplet

Sugar Paste White

 

O wysokiej jakości gotowa śnieżnobiała masa cukrowa przeznaczona do dekoracji ciast i modelowania figurek,

co sprawia, że pracą z naszym surowcem jest przyjemnością. Masa charakteryzuje się dużą

elastycznością, co zapobiega jej pękaniu oraz umożliwia rozwałkowanie bardzo cienkiej warstwy i łatwe nakładanie na tortach i ciastkach.

Masa zachowuje wyjątkowo gładką powierzchnię i łatwo przylega, idealnie nadaje się do powlekania tortów w stylu angielskim.

Masę możemy łączyć z płynnymi barwnikami, lub barwić za pomocą aerografu.

Zachowując odpowiednią wilgotność w chłodni masa nie poci się, nawet pod śmietaną.

Opakowanie - wiaderko 7 kg

Producent - Credin

 

Fiorfiore Laglassa

 

Uniwersalna mieszanka o smaku migdałowym do produkcji blatów oraz chrupkich ciasteczek.

Doskonale sprawdza się również jako glazura do ciast i nadzienie

do ciastek francuskich, półfrancuskich, kruchych i drożdżowych.

Opakowanie-worek 10kg

Producent-Master Martini

 

Kranse XX –masa marcepanowa do pieczenia

 

Wysokiej jakości masa marcepanowa o wielostronnym zastosowaniu do wypełniania,

nadziewania, zapiekania i dekoracji przeróżnych w kształcie i formie

ciast i ciasteczek typu petit four.

Kranse XX należy wymieszać z cukrem oraz białkiem by otrzymać gotową do użycia masę.

Opakowanie-karton 10x1kg

Producent-Credin

 

Masa Percepanowa-masa makaronikowa

 

Do nadziewania wszystkich rodzajów drożdżowych ciast francuskich,                        

pawich oczek, torcików franchipan itd. W razie potrzeby masę

można doprawić różnymi aromatami (rumowym, migdałowym).

Opakowanie-wiaderko 12,5kg

Producent-Komplet

 

Macaroon Paste – masa percepanowa do pieczenia

Gotowa do użycia bezpośrednio z wiaderka jako nadzienie, wypełnienie lub dekoracja.

Macaroon Paste zawiera pasteryzowane białko, nadaje się do pralin,

nie wymaga zapiekania , choć do zapiekania także się nadaje.

Może być łączona z alkoholem, owocami lub innymi dodatkami.

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio