Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Polepszacze do pieczywa przennego

FLYT-X MULTI 5% MAŚLANY

FLYT-X MULTI 5% MAŚLANY - to tłuszcz i polepszacz w jednym.                      

Stosowany do pieczywa tostowego, hamburgerów, hot-dogów itp.

Dawkowanie:  5% w stosunku do masy mąki.

Opakowanie - 10 L

Producent: Credin

POLEPSZACZ MAX

Polepszacz MAX do pieczywa pszennego i mieszanego gwarantujący                                

maksymalne efekty wypieku pieczywa. Zapewnia maksymalną objętość pieczywa,

dużą wilgotność miękiszu, złocistą i chrupiącą skórkę, naturalny smak.

Dawkowanie: 0,3 - 0,5 % w stosunku do masy mąki

Opakowanie - 10 kg, 25 kg

Producent: Credin

ECO TRADE – KAJZERKA

ECO TRADE – KAJZERKA polepszacz do pieczywa przeznaczony do produkcji szerokiego                        

asortymentu pieczywa pszennego, zwłaszcza galanterii piekarniczej typu kajzerki.

Powoduje duży rozrost pieczywa gwarantuje stabilny rozrost ciasta w fazie końcowej

W przypadku prowadzenia ciasta metoda dwufazową, nie dodawać polepszacza do rozczynu,

ciasto z polepszaczem „Kajzerka” odporne jest na dłuższy czas miesienia i fermentacji.

Dawkowanie - 0,3-0,5%

Opakowanie - 25 kg, 10kg

Producent: Eco Trade

ECO TRADE - BUŁKA

ECO TRADE - BUŁKA - Polepszacz do pieczywa pszennego                                                                  

polecany przy produkcji drobnego asortymentu pszennego- bułki, rogale.

Enzymatyczny polepszacz można stosować zarówno na liniach produkcyjnych

jak i przy prowadzeniu ciasta metodą tradycyjną. Wydłuża świeżość w wyrobie gotowym,

daje stabilną jakość wyrobu końcowego, odpowiednią

strukturę miękiszu oraz ładnie skostkowaną skórkę.

Dozowanie: od 0,2%-0,3%

Opakowanie - 25 kg, 10 kg

Producent: Eco Trade

Dynamil Szary

Dynamil szary Szczególnie polecany jest do kajzerek, bułek poznańskich                                              

i innego pieczywa pszennego wypiekanego w warunkach rzemieślniczych

oraz w piekarniach przemysłowych. Wyjątkowa kompozycja składników

Dynamila Szarego powoduje, że jego użycie w procesie pieczenia zwiększa

wodochłonność oraz wydajność ciasta, a także gwarantuje maksymalny

rozrost kęsów ciasta. Zastosowanie polepszacza Dynamil Szary skutecznie

zmniejsza przyczepność ciasta do rąk i do roboczych powierzchni maszyn

i sprzętu. Dynamil Szary zapewnia większe bezpieczeństwo

na wszystkich etapach produkcji pieczywa.

Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do mąki, czyli

0,3-0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki.

Opakowanie: 10 kg

Producent: Lesaffre

Dynamil Czerwony

Dynamil Czerwony to polepszacz przeznaczony do produkcji bułek oraz drobnego                            

pieczywa wyrabianego z mąk pszennych. Zastosowanie polepszacza

Dynamil Czerwony pozwala na otrzymywanie wyrobów o jednakowej

jakości z mąk o różnej wartości wypiekowej. Dynamil Czerwony zapewnia

uzyskanie wyrazistych nacięć na powierzchni rozrośniętych kęsów ciasta

i po ich wypieku. Stosując ten polepszacz uzyskuje się optymalną objętość

produktów końcowych, gładką, chrupiącą oraz dobrze

skoloryzowaną skórkę oraz miękisz o równomiernych i delikatnych porach.


Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,3-0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki.

 

Opakowanie: 10 kg i 25 kg

Producent: Lesaffre

PAN UP EXPRESS

PAN UP EXPRESS - to polepszacz do przemysłowej produkcji pieczywa pszennego .                                  

Przyspiesza proces fermentacji, zapewnia lepszą stabilność ciasta, powiększa

objętość pieczywa, polepsza strukturę miękiszu, poprawia smak i kolor produktu końcowego.

Dawkowanie:  0,3-0,5% w stosunku do masy mąki

Opakowanie - 10 kg, 25 kg worek

Producent: Credin

POLEPSZACZ T-REX

Polepszacz T-REX do pieczywa pszennego opracowany w myśl międzynarodowego                        

trendu „czysta etykieta”. Zalety: zwiększona tolerancja na zmienność mąki,

stała jakość działania przy niskiej dawce ,poprawa wyglądu skórki pieczywa,

polepszacz bez kwasowego zapachu charakterystycznego dla polepszaczy z emulgatorami.

Dawkowanie: 0,3 – 0,5% w stosunku do wagi mąki
Opakowanie - 10 kg, 25 kg


Producent: Credin

PAN UP 1%

PAN UP 1% - to polepszacz do pieczywa pszennego.                                              

Zapewnia lepszą stabilność ciasta, powiększa objętość pieczywa,

polepsza strukturę i miękkość miękiszu ,

poprawia smak i kolor produktu końcowego

Dawkowanie: 1,0% w stosunku do masy mąki

Opakowanie - 10 kg 25kg

Producent: Credin

TYGRYS

 

Polepszacz w proszku do ciast pszennych. Zapewnia optymalną tolerancję ciasta po fermantacji końcowej.

Gwarancja doskonałej objętości i złocistobrązowej skórki pieczywa.

Dawkowanie - 0,3-0,5%

Opakowanie - 10/25 kg worek


Producent: Puratos

ECO TRADE – LIDER

ECO TRADE – LIDER - Polepszacz nowej generacji, na bazie naturalnych składników,                                      

powoduje uzyskanie stabilnej jakości. Korzystnie wpływa na efekt końcowy

wypiekanego asortymentu. Zawiera w składzie mąkę sojową nie modyfikowaną

genetycznie bogatą w białko i posiadającą właściwości przedłużenia świeżości pieczywa

oraz powodującej pojaśnienie barwy miękiszu. Kierowany do produkcji bagietek

oraz pozostałej drobnej galanterii. Stosowany zarówno w produkcji

tradycyjnej jak i mechanicznej, stabilny w piecu.

Dawkowanie - 0,5-1%

Opakowanie 10 kg lub 25 kg

Producent: Eco Trade

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio