Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Piekarnictwo - kultury starterowe

Kultury starterowe LV1,LV2 i LV4

Kultury starterowe Saf Levain LV to szczepy bakterii, które wyselekcjonowano z naturalnych zakwasów piekarskich i poddano procesowi stabilizacji według opatentowanej metody. Kwasy piekarskie otrzymywane za ich pomocą wykazują właściwości najlepszych kwasów wyprowadzanych na drodze fermentacji spontanicznej. Nadają się do produkcji pieczywa z każdej mąki, która ma być poddana procesowi ukwaszenia. Kultury starterowe Saf Levain należą do najnowocześniejszych bioaktywnych środków oferowanych dla piekarstwa. Charakteryzują się one bardzo wysokim stężeniem drobnoustrojów, wysoką aktywnością w zakwaszaniu ciast i wzbogacaniu pieczywa w substancje smakowo-zapachowe. Dzięki tym właściwościom znajdują one szerokie zastosowanie w piekarstwie. Mogą być użyte zarówno w uproszczonych jedno lub dwufazowych metodach produkcji jak i w tradycyjnych metodach trój i pięciofazowych. W tradycyjnych metodach produkcji
pieczywa mieszanego i pszennego startery są zalecane do wytwarzania zaczątków dając pewność właściwego ukierunkowania fermentacji w następnych fazach oraz do ewentualnego szybkiego skorygowania jakości końcowych kwasów wykazujących niewłaściwy aromat, zbyt małą kwasowość lub zbyt wysoką zawartość kwasu octowego.
LV1 – do ukwaszania każdego rodzaju mąki
LV2 i LV4- do ukwaszania mąki żytniej
Producent-Lesaffre
Opakowanie- 100 i 10 gram
rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio