Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Cukiernictwo - owoce

Owoce prażone "GRADOS"

Właściwości i zastosowanie: to grupa produktów o smarownej i plastycznej konsystencji, łatwych w dozowaniu, zawierających 45% cząstek owoców. Nadają się do zapiekania na zewnątrz ciasta i stosowania po wypieku na blaty biszkoptowe.
W ofercie: ananas prażony, brzoskwinia prażona, gruszka prażona, wiśnia prażona, truskawka prażona, żurawina prażona.
Opakowanie: wiadra 12 kg

FRUŻELINA - owoce w żelu

Właściwości i zastosowanie: delikatne nadzienie do ciast francuskich, półfrancuskich i tradycyjnych, wypiekanych bezpośrednio lub zamrożonych, do zapiekania wewnątrz i na zewnątrz, dekoracja gofrów, lodów i deserów, dodatek do bitej śmietany i mas cukierniczych.
W ofercie trzy grupy frużelin Prospona:  Standard - pakowane w puszki 3,2kg , deserowe (nietermostabilne) w wiaderkach 3,8kg oraz frużeliny cukiernicze w wiadrach po 12kg.

Dostępne smaki frużeliny standard Prospona: ananas, brzoskwinia, czarna jagoda, czereśnia, gruszka, malina, owoce leśne, porzeczka czerwona, truskawka, wiśnia, zielone jabłko, żurawina.
Frużelina deserowa : wiśnia, truskawka, jagoda i brzoskwinia kostka.
Frużelina cukiernicza: wisnia, malina, truskawka, morela kostka i jagoda.
Producent: Prospona

 

Grados owoce w żelu - grupa produktów zawierających 60% wyraźnie widocznych cząstek owoców, o konsystencji półpłynnego, klarownego żelu.

Dostępne smaki owoców w żelu: czarna porzeczka, czerwona porzeczka, jagoda, wiśnia, truskawka, malina.


 

Owoce w żelu - termostabilne „JABEX”

Owoce w gęstym, klarownym żelu produkowane SA z najwyższej jakości owoców.
Właściwości i zastosowanie: nadzienia te można piec jak i zamrażać, po rozmrożeniu żel powraca do swojej struktury. Można stosować zarówno na zewnątrz jak i do środka do lekkich ciast owocowych, ciast kruchych, biszkoptowych, drożdżowych, francuskich.
W ofercie: wiśnia, czarna i czerwona porzeczka, kawałki brzoskwini, kawałki ananasa, malina i jagoda w żelu.

Opakowanie: wiadro 12 kg

Nowość!

Mandarynka 40%, Mango 40%, Kiwi 40% opakowanie 5 kg

Producent: Jabex

Owoce deserowe „VORTUMNUS”

Owoce doskonałe do polewania gofrów, lodów, naleśników, ryżu.
Właściwości: produkt nietermostabilny, duża zawartość owoców ok.60%, bogata oferta smaków: truskawka, czarna jagoda, malina, wiśnia, czarna porzeczka, brzoskwinia, ananas.
Opakowanie: wiadro 6kg
Producent: Vortumnus

Owoce w żelu - Owocowe inspiracje „VORTUMNUS”

Owoce w żelu to całe owoce lub kostki owocowe zanurzone w lśniącym gęstym żelu.
Zastosowanie: nadzienie do pieczywa drożdżowego, ciast owocowych, kruchych, biszkoptowych, francuskich. Można stosować jako dodatek do mas, kremów, bitej śmietany. Doskonałe do deserów: lodów, gofrów, naleśników, ryżu i innych.
Właściwości: termostabilność produktu pozwala na zamrażanie i pieczenie, nie traci połysku, duża zawartość owoców pow.60%.
W ofercie: ananas, borówka amerykańska, malina, brzoskwinia, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, czarna jagoda, jabłko, truskawka i wiśnia w żelu.
Opakowanie: wiadro 6 kg
Producent: Vortumnus

Owoce w puszkach

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, dekoracja tortów, ciastek, deserów, lodów.
Właściwości: owoce w lekkim syropie, możliwość zamrażania i zapiekania wewnątrz ciast
Dostępny asortyment: ananas/puszka 565g/, brzoskwinia połówka /puszka 2650g i 820g/,brzoskwinia kostka /puszka 4200g/, gruszka połówka /puszka 825g/, koktajl owoców tropikalnych /puszka 425g/, mandarynki/puszka 2500g/312g/, morela /puszka 3000g/.

Owoce kandyzowane w syropie

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, dekoracja tortów, ciastek, deserów, lodów.
Właściwości: możliwość zamrażania i zapiekania wewnątrz ciast
Dostępny asortyment: skórka pomarańczowa kostka, skorka cytrynowa kostka, mieszanka keksowa, cukinia kolorowa, marchew kandyzowana, agrest, anżelika, czereśnia, dynia, gruszka, śliwka, wiśnia, żurawina, mandarynka kandyzowana.

Owoce / warzywa kandyzowane, obsuszane

Zastosowanie: jako dodatek do wypieku keksów, babek, serników, makowców, do dekoracji tortów, ciastek, ciasteczek kruchych, babeczek, jako wsad do kremów i mas bakaliowych, posypka do dekoracji wyrobów ciastkarskich.
Właściwości: wysoka koncentracja cukru pozwala na niezamarzanie w mrożonych deserach i lodach, długi okres przydatności do spożycia, intensywne zabarwienie, doskonały smak owocowy, możliwość zapiekania wewnątrz ciasta.
Dostępny asortyment: skórka pomarańczowa kostka, skorka cytrynowa kostka, mieszanka keksowa, cukinia kolorowa, marchew kandyzowana, agrest, anżelika, czereśnia, dynia, gruszka, śliwka, wiśnia, żurawina, mandarynka kandyzowana.

Mrożonki

Agrest

Opakowanie: 10 kg

Jagoda czarna

Opakowanie: 10 kg

Jeżyna

Opakowanie: 10 kg

Malina 95%

Opakowanie: 10 kg

Malina Grys Kl. I

Opakowanie: 10 kg

Porzeczka czarna

Opakowanie:10 kg

Porzeczka czerwona

Opakowanie: 10 kg

Rabarbar

Opakowanie: 10 kg

Śliwka drylowana

Opakowanie: karton 10 kg

Truskawka

Opakowanie: karton 10 kg

Wiśnia drylowana

Opakowanie: karton 10 kg

Brokuł

Opakowanie: karton 15 kg

Brukselka

Opakowanie: karton 10 kg

Fasolka Szparagowa

Opakowanie: karton 10 kg

Groszek Zielony

Opakowanie: karton 10 kg

Kalafior

Opakowanie: karton 10 kg

Marchew Mini

Opakowanie: karton 10 kg

Czerwona Papryka

Opakowanie: karton 10 kg

Szpinak Brykiet

Opakowanie: karton 20 kg

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio