Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Polepszacze do pieczywa uniwersalne

Dynamil Granatowy

Dynamil Granatowy - dynamil grafitowy to polepszacz z tzw. "czysta etykietą".            

W jego skład wchodzą tylko naturalne komponenty - bez emulgatorów.

Polepszacz rekomendowany jest do pieczywa, główna do bułek.

Jego użycie gwarantuje wyraźny znak na powierzchni kajzerki. 0,5%

w stosunku do mąki, czyli 0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki

(bezpośrednio do mąki przed mieszaniem).

Opakowanie - 25 kg

Producent: Lesaffre


ACTIVE SPEEDO

ACTIVE SPEEDO - to nowy polepszacz uniwersalny łączący w sobie zalety enzymów kapsułkowanych Capzyme® które zapewniają doskonałą stabilność ciasta oraz nowej generacji enzymów poprawiających właściwości ciasta w kierunku jeszcze większej rozciągliwości i elastyczności. Polepszacz do wszystkich rodzajów pieczywa (bułki zwykłe, kajzerki, bagietki, chleb pszenny)
Nadaje się do szybkich  i dłuższych procesów technologicznych. Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas fermentacji końcowej, daje dużą objętość pieczywa.
Dawkowanie:  0,3-0,5%
Opakowanie - 25 kg worek
Producent - Zeelandia

ACTIVE SUPER

ACTIVE SUPER - to nowy polepszacz uniwersalny przeznaczony do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Może być stosowany do wszystkich rodzajów pieczywa (pieczywo drobne zwykłe, wyborowe, półcukiernicze, chleb pszenny i mieszany), jak również do różnych procesów (wypiek tradycyjny, mrożenie ciasta).
Opakowanie - 25 kg worek
Producent - Zeelandia

Dynamil Srebny

 

Dynamil srebny - to polepszacz przeznaczony do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego                                                                  

z przewagą mąk pszennych. 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,3 – 0,5 kg

polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio przed mieszaniem). Szczególnie polecany do

tradycyjnych bułek pszennych. Użycie polepszacza Srebrnego gwarantuje równomierny

rozrost kęsów oraz gwarancję stabilności ciasta na każdym etapie produkcji.

Zapewnia wysoką jakość produktu gotowego wytwarzanego zarówno metodami tradycyjnymi,

jak i nowoczesnymi. Doskonałe połączenie jakości wypieku z ekonomicznością oraz

uniwersalnością stosowania.

Opakowanie: 25 kg

Producent: Lesaffre

MADERA

MADERA - Uniwersalny polepszacz do pieczywa gwarantujący              

optymalną objętość i stabilność fermentacji.

Dawkowanie - (0,3-0,5)%

Opakowanie - 25 kg

Producent: Pfahnl


AKO-E

AKO - E jest sypkim preparatem enzymatycznym przeznaczonym                            

do produkcji pieczywa pszennego, mieszanego, półcukierniczego

i cukierniczego drożdżowego.

Dawkowanie  w ilości od 0,1-0,2% w stosunku do ogólnej masy mąki.

Rozprowadzić uprzednio w wodzie.

Stosując AKO-E uzyskuje się duże przyrosty objętości pieczywa,

poprawę struktury miękiszu, polepszenie wyglądu zewnętrznego,

a szczególnie skórki oraz przedłużenie świeżości do 2 - 3 dni.

Opakowanie -  7 kg

Producent: Ako

ECO TRADE - CZEMPION

ECO TRADE - CZEMPION - Uniwersalny dodatek wypiekowy.                                          

Doskonale sprawdza się na nowoczesnych liniach technologicznych do wypieku pieczywa.

Pozwala na uzyskanie pieczywa o dużej objętości,

ładnie wybarwionej skórce i równomiernej porowatości.

Dawkowanie - 0,3-0,5%.

Opakowanie - 25 kg, 10 kg

Producent: Eco Trade


ECO TRADE -MAJSTER

ECO TRADE MAJSTER - uniwersalny dodatek  do pieczywa pszennego i mieszanego.                    

Można go z powodzeniem stosować zarówno do drobnego pieczywa

pszennego jak i do produkcji chleba mieszanego.

Ze względu na zastosowanie odpowiedniej kombinacji enzymów

ciasto przygotowane z użyciem dodatku wypiekowego "Majster" jest suche

i elastyczne co pozytywnie wpływa na jego prowadzenie i obróbkę technologiczną.

Pozwala na znaczny wzrost objętości i przedłuża świeżość gotowego wyrobu.

Dawkowanie - 0,5%

 

Opakowanie - 10 kg, 25 kg

Producent: Eco Trade


ECO TRADE - FAWORYT

ECO TRADE - FAWORYT - uniwersalny polepszacz do pieczywa                                                    

znajduje zastosowanie w produkcji wszelkiego rodzaju pieczywa.

Produkt nie zawiera emulgatorów typu DATEM, wzmacnia ciasto, zwiększa objętość.

Dawkowanie - 0,1-0,2%

Opakowanie - 10 kg i 25 kg

Producent: Eco Trade

Dynamil Biały

Dynamil Biały - to uniwersalny polepszacz do pieczywa pszennego i pszenno – żytniego.                  

Szczególnie polecany jest do produkcji kajzerek.

Znakomicie nadaje się do innego pieczywa pszennego oraz pszenno-żytniego,

zarówno w warunkach rzemieślniczych jak i na liniach technologicznych

Dozowanie: od 0,2% do 0,3% w stosunku do użytej mąki,

czyli 0,2-0,3 kg polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio do maki przed miesieniem)

Opakowanie - 10 kg, 25 kg worek

Producent: Lesaffre

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio