Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Cukiernictwo - dodatki cukiernicze

Etylowanilina

Etylowanilina 
Opakowanie: worek 1 kg

Aromaty spożywcze

Aromaty do aromatyzowania ciast, deserów, galaretek, lodów i innych artykułów spożywczych.
Dostępne aromaty: arakowy, cytrynowy, kokosowy, pomarańczowy, migdałowy, maślany, rumowy, śmietankowy, truskawkowy, waniliowy oraz w innych wariantach. 
Opakowanie: butelka 800g lub 1kg

Amoniak

Amoniak służy jako dodatek do różnego rodzaju ciast, jako substancja spulchniająca.

Amoniak (kwaśny węglan amonu).

Opakowanie: worek 1kg


Barwniki do czekolady w płynie

Specjalne barwniki syntetyczne w postaci płynnej rozpuszczalne w tłuszczach do barwienia czekolady i mas czekoladowych. Dzięki płynnej postaci dużo łatwiej i szybciej rozprowadzają się w rozpuszczonej czekoladzie niż barwniki w proszku.
Opakowanie: pojemnik  180ml
Dystrybutor-P.AN

Barwniki do czekolady w proszku

Specjalne barwniki syntetyczne w postaci proszku rozpuszczalne w tłuszczach do barwienia czekolady i mas czekoladowych oraz różnego rodzaju kremów i nadzień na bazie tłuszczy. Dozowanie 3-5 gram na kilogram masy.
Opakowanie: pojemnik 25g
Dystrybutor-P.AN

Barwniki błyszczące pyłowe

Barwniki w kolorach złota, srebra, miedzi zapewniają niepowtarzalne efekty dekoratorskie. Barwniki w postaci pyłu nanosi się na gotowe dekoracje za pomocą pędzelka lub gąbki. Barwniki lśnią i błyszczą po naniesieniu praktycznie na każde podłoże w tym czekoladę, masy cukrowe czy karmel.
Opakowanie: pojemnik 20g
Dystrybutor-P.AN

Barwniki pudrowe Rainbow Dust

Barwniki pudrowe w przepięknych kolorach o wysokiej efektywności krycia, tworzą niepowtarzalny efekt zdobniczy. Barwniki pudrowe nanosimy bezpośrednio na dekoracje i wyroby cukiernicze za pomocą pędzelka, dzięki czemu uzyskujemy całkowity nowy i niepowtarzalny efekt dekoratorski, jakiego wcześniej nie można było uzyskać.
Opakowanie: pojemnik 17g
Dystrybutor-P.AN

Barwnik w żelu Wilton

Absolutna NOWOŚĆ ! Barwniki w żelu do barwienia marcepanu i wszelkich mas cukrowych znanej amerykańskiej firmy Wilton dostępne teraz aż w 17 różnych odcieniach i kolorach. Dzięki doskonałej konsystencji żelu idealnie rozprowadzają się i barwią masę na ładny jednolity kolor.  Bardzo wydajne i intensywne kolory – odrobina barwnika wystarcza na uzyskanie bardzo intensywnych kolorów.
Opakowanie: pojemnik 28,5g
Dystrybutor-P.AN

Barwniki do aerografów

Nowe ekonomiczne barwniki w płynie do aerografów w wyjątkowo przystępnej cenie.
Opakowanie: pojemnik 250ml
Dystrybutor-P.AN

Barwniki perłowe do aerografów PEARL

NOWOŚĆ Barwniki perłowe w płynie do aerografów. Nowa generacja barwników w płynie do aerografów wzbogacona o drobinki srebra i złota dające niepowtarzalny efekt połysku i błyszczenia zabarwionych powierzchni w zależności od kąta padania światła. Barwniki przeznaczone do napylania za pomocą aerografów.
Opakowanie: pojemnik  190ml
Dystrybutor-P.AN

Barwniki do aerografów COVE

Wysokiej jakości syntetyczne barwniki spożywcze w postaci płynu w stężeniu gotowym bezpośrednio do użycia przy pomocy aerografów. Bardzo ładne i intensywne kolory, wygodne w użyciu  pakowanie.
Opakowanie: pojemnik 250ml
Dystrybutor-P.AN

Barwniki naturalne wodnorozpuszczalne

NOWOŚĆ! Wychodząc naprzeciw potrzebom rynku wprowadzono do oferty wysokiej jakości  i wydajności naturalne barwniki spożywcze. Jakość oraz skład gwarantujący pełną naturę pochodzenia tych barwników. Barwniki uzyskano na bazie m.in. ekstraktów z papryki, rozmarynu, chlorofilu czy ryboflawiny i możemy polecić je wszystkim, którzy planują rozszerzyć swoją ofertę o bardziej naturalne produkty. Barwniki naturalne do barwienia żeli, galaretek, a także po rozpuszczeniu we wodzie np. do napylania aerografem.
Opakowanie: pojemnik 40g
Dystrybutor-P.AN

Barwniki naturalne do białej czekolady

Barwniki naturalne przeznaczone do barwienia białej czekolady i białych mas czekoladowych. Jakość oraz skład gwarantujący pełną naturę pochodzenia tych barwników.
Opakowanie: pojemnik 35g
Dystrybutor-P.AN

Barwniki naturalne do kremów i mas tłustych

Barwniki naturalne rozpuszczalne w tłuszczach do barwienia mas czekoladowych, kremów tłuszczowych. Jakość oraz skład gwarantujący pełną naturę pochodzenia tych barwników.
Opakowanie: pojemnik 30g
Dystrybutor-P.AN

Barwnik syntetyczny Food Colours

Barwnik syntetyczny w postaci proszku, dostępny w pięciu kolorach: czerwień koszenilowa,

zieleń cukrowa, żółcień chinolinowa, indygotyna (niebieski), czerń FC.

Barwniki syntetyczne charakteryzują się większą intensywnością i trwałością koloru w porównaniu

z barwnikami pochodzenia naturalnego.


Opakowanie: worek 100g
Dystrybutor- Food Colours

Budyń o smaku śmietankowym / waniliowym / czekoladowy / wiśniowym


Budyń o smaku śmietankowym / waniliowym / czekoladowy /wiśniowym
Opakowanie: worek 5kg

Cukier waniliowy

Cukier waniliowy
Opakowanie: worek 5kg

Cynamon mielony

Cynamon mielony
Opakowanie: worek 1kg

Galaretka w proszku

Dostępne w smakach : agrestowym, ananasowym, bananowym, brzoskwiniowym,

cytrynowym, malinowym, owoce lasu, pomarańczowym, poziomkowym, truskawkowym, wiśniowym.


Opakowanie: worek 5kg

Galaretka na kostki w cukrze

 

Galaretka jest produktem o płynnej konsystencji.                                                                                          

W celu jej zestalenia należy użyć roztworu kwasu cytrynowego o stężeniu 50%.

Galaretkę należy podgrzać do wymaganej temperatury, następnie wlać roztwór

kwasu cytrynowego, jednocześnie cały czas mieszając

aż do otrzymania jednolitej masy. Galaretkę wylać do formy

i odstawić do zażelowania. Gdy galaretka dobrze zwiąże wyjąć z formy,

pokroić w dowolny kształt i obsypać cukrem kryształem, aby się nie kleiła.

Można także obsypać mączką kukurydzianą i oblać czekoladą.

Tak przygotowane kostki wyłożyć na blachę,

najlepiej perforowaną aby zapewnić dobrą cyrkulację powietrza

i odstawić na 24 godziny do wysuszenia.


Dostępne smaki: pomarańczowy, cytrynowy, wiśniowy, malinowy, zielonego jabłka.
Opakowanie: wiadro 12kg
Producent: Jabex

Galaretka pektynowa

 

Galaretka jest produktem o płynnej konsystencji. W celu jej zestalenia należy użyć roztworu kwasu cytrynowego o stężeniu 50%. Galaretkę pektynową stosujemy do przekładania ciast i  dekoracji ciast biszkoptowych, rolad.
Dostępne smaki: pomarańczowy, cytrynowy, wiśniowy, malinowy, zielonego jabłka.
Opakowanie: wiadro 12kg

Producent: Jabex

 

Kisiel wiśniowy / cytrynowy / poziomkowy / brzoskwiniowy

Kisiel wiśniowy / cytrynowy / poziomkowy / brzoskwiniowy
Opakowanie: worek 5kg

Kwasek cytrynowy

Kwasek cytrynowy
Opakowanie: worek 1kg

Miód sztuczny

 

To produkt otrzymany z cukru i syropu skrobiowego z dodatkiem kwasów spożywczych.

Miód sztuczny poprawia trwałość i utrzymuje  wilgotność w cieście.

Jest niezbędnym składnikiem przy produkcji pierników, miodowników, herbatników, ciasteczek korzennych i nugatów.
Opakowanie: wiadro 7kg

 

Proszek do pieczenia

Proszek do pieczenia
Opakowanie: worek 5kg

Przyprawa korzenna do piernika

Przyprawa korzenna do piernika
Opakowanie: worek 1kg

Soda oczyszczona

Kwaśny węglan sodu
Opakowanie: worek 1kg

Syrop glukozowy

Znajduje szerokie zastosowanie w cukiernictwie,  przy produkcji pomad, nadzień cukierniczych, masy karmelkowej, wyrobów piankowych, żelków, galaretek, polew czekoladowo-owocowych.
Opakowanie: wiadro 15kg

Żelatyna spożywcza

Żelatyna ma szerokie zastosowanie. W przemyśle spożywczym spełnia rolę substancji żelującej, zagęstnika oraz  stabilizatora. Wykorzystywana jest do produkcji min.: galaretek owocowych, deserów, kremów i żelków. Jako zagęszczacz używana jest przy produkcji  jogurtów. Wykorzystywana jest także jako środek ochronny przy produkcji lodów i mrożonych deserów.
W gastronomii stosowana jest do przyrządzania galaret z drobiu, mięs, ryb czy warzyw.
Opakowanie: worek 25 kg

Zagęstnik Fruit-Mix

Zagęstnik do wiązania owoców i soków owocowych na zimno,obtaczania owoców mrożonych stosowanych przy wypiekach cukierniczych, odporny na pieczenie, zamrażanie i kwasy.
Opakowanie: worek -10 kg
Producent: Jabex

Zagęstnik Saftbinder

Środek wiążący z substancji kleistych, stosowany na zimno do wiązania owoców i soków owocowych. Odporny na pieczenie, zamrażanie oraz kwasy.
Opakowanie: worek - 10 kg
Producent: Komplet

Zagęstnik Żel Mix

 

Doskonały , prosty w użyciu zagęstnik w proszku do soków i kompotów.

Przygotowany (wg receptury) produkt wyśmiecie nadaje się jako nadzienie do ciast i pączków.

Jest termostabilny.


Opakowanie: worek -5 kg
Producent: Eco Trade

 

Agar

Substancja wykorzystywana jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji słodyczy,

np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów.

Opakowanie: worek 1kg


rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio