Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Cukiernictwo - nadzienia i kremy dekoracyjne

Kremy budyniowe na zimno

Idealne do nadziewania wszelkich wyrobów cukierniczych kremy budyniowe na zimno w proszku. Możliwość łączenia kremów budyniowych z alkoholem, kakao, tłuszczami, śmietanami.
Dostępne smaki: waniliowy, śmietankowy, ajerkoniakowy.
Opakowanie - worki 25/10kg

Kremy typu bita śmietana

Kremy o stabilnej, gładkiej konsystencji i wyrazistym śmietankowym smaku.

Doskonałe do ciast deserowych, świetne w połączeniu z alkoholem, pastami smakowymi, czekoladą.


Opakowanie - worki 10 / 5kg


Kremy typu bita śmietana na bazie tłuszczów roślinnych UHT

Wygodne w użyciu kremy roślinne, gotowe do użycia bezpośrednio po schłodzeniu.

Alternatywa dla śmietany zwierzęcej. Kremy roślinne zwiększają swoją objętość podczas ubijania do 400%.

Można je łączyć z owocami, czekoladami, stabilizatorami, pastami,  budyniem oraz z nadzieniami truflowymi.

Polecamy ubijać je w połączeniu z tradycyjną śmietaną zwierzęcą.

Dzięki wysokiej stabilności kremy te nadają się idealnie do dekorowania tortów.

Dostępne:  kremy roślinne z dodatkiem cukru, bez cukru , kakaowe, śnieżnobiałe z przeznaczeniem do dekoracji tortów

Opakowanie - karton 12x1l

Aravella Gran Ripieno – genaże do nadziewania pralin, dodatek do ciast i kremów

Gran Ripieno to nowa linia ganaszy wyspecjalizowanych do nadziewania pralin.

Bez tłuszczy uwodornionych, z naturalnymi aromatami, łatwe w użyciu: lekko podgrzane mogą być dozowane

bezpośrednio przy użyciu zwykłego rękawa cukierniczego.


Dostępne w trzech wariantach smakowych (kakao, orzech laskowy, biała czekolada), gotowe do bezpośredniego użycia

 

lub w połączeniu z innymi składnikami, takimi jak kawa, skórka pomarańczowa, bazylia, przyprawy, ryż preparowany itd.

Otrzymane kompozycje smakowe znakomicie sprawdzają się jako wypełnienia różnych rodzajów

korpusów czekoladowych – deserowych, mlecznych, białych a także jako składnik pralin ciętych i trufli.

Dostępne smaki: Nocciola - orzechowy (orzech laskowy) , Cacao-kakaowy , Avorio-„biała czekolada”

Opakowanie - wiadro 13kg

Producent - Master Martini

Caravella

 

Kremy do smarowania, nadzień, wypełnień na zimno i do zapiekania.

Linia kremów do smarowania Caravella przeznaczona do nadzień i dekoracji.

Oferuje szeroką gamę odpowiadającą wszystkim potrzebom cukiernictwa w dobrym gatunku.

Brak zawartości tłuszczów uwodornionych, w przeważającej części kremów, doskonale wpisuje się w nowe tendencje panujące na rynku.

Kremy caravella występują w dwóch wariantach:

linia Cream: krem do stosowania na zimno do polew, nadzień i aromatyzowania.

linia Fluifour : kremy termostabilne, odporne na wysokie temperatury, polecane do nadzień i zapiekania w korpusach.

Dostępne smaki:  - orzech laskowy , Cacao-kakaowy , Gianduia-orzechowo-czekoladowy,  Avorio-„biała czekolada”


Opakowanie - wiadro 13kg

Producent - Master Martini

 

Caribe

kremy do smarowania, nadzień, wypełnień na zimno i do zapiekania
Linia kremów do smarowania i nadzień w ekonomicznych opakowaniach.
Dostępne smaki: Nocciola - orzechowy (orzech laskowy) , Cacao-kakaowy.
Opakowanie-wiadro 20kg
Producent-Master Martini

Caribe PZ

kremy wyspecjalizowane do zapiekania
Kremy do zapiekania w ciastkach kruchych, babeczkach, muffinach. Krem Avorio-biały stanowi doskonałą bazę do aromatyzowania i tworzenia własnych kompozycji smakowych.

Dostępne smaki: Nocciola - orzechowy (orzech laskowy) , Cacao-kakaowy , Avorio-„biała czekolada”
Opakowanie-wiadro 20kg
Producent-Master Martini

Termostabilne żele do nadziewania, szprycowania, przesmarowania i dekoracji

Dostępne smaki: pomarańczowy, wiśniowy, morelowy, jagodowy, malinowy, czereśniowy.
Opakowanie-wiadro 3kg
Producent-Master Martini

Kremy cukiernicze premium

Kremy są doskonałymi masami do przekładania, np. wafli, charakteryzują się pełną tolerancją innych dodatków, tj. tłuszcze, stanowią surowiec do ganaszy.
Zastosowanie-w zależności od przeznaczenia kremy można:
Upłynniać
poddawać procesowi napowietrzania
mieszać z bitą śmietaną(30%)
stosować jako dodatek barwiąco-smakowy do mas kremowych
Niedopuszczalny jest kontakt kremów z wodą w jakiejkolwiek postaci (krem natychmiast gęstnieje)
W ofercie pełna gama barw i smaków: czekoladowy, orzechowy, toffi, kokosowy, chałwowy, kawowy, adwokat, truflowy, jogurtowy.
Opakowanie-karton 12 kg
Producent-Terravita

Kremy cukiernicze classic

Tworzą wyśmienite masy do przekładania i nadziewania. Charakteryzują się pełną tolerancją innych dodatków, doskonałe do ganaszy, produkty sprawdzone (kilkanaście lat na rynku).
Zastosowanie-w zależności od przeznaczenia kremy można:
Upłynniać
poddawać procesowi napowietrzania
mieszać z bitą śmietaną(30%)
stosować jako dodatek barwiąco-smakowy do mas kremowych
Niedopuszczalny jest kontakt kremów z wodą w jakiejkolwiek postaci (krem natychmiast gęstnieje)
Dostępne smaki: czekoladowy, czekoladowo-orzechowy, toffi, kokosowy, mleczny.
Opakowanie-karton 12 kg
Producent-Terravita

Krem do zapiekania czekoladowy

Krem do stosowania jako wewnętrzne i zewnętrzne nadzienie. Krem należy dozować w formie delikatnie podgrzanej i razem z ciastem wypiekać.
Opakowanie-karton 12 kg
Producent-Terravita

Kajmak klasyczny

Krem produkowany na bazie mleka, masła i cukru, z dodatkiem tłuszczu cukierniczego. Masa ta jest bardzo plastyczna, długo zachowuje swoje właściwości dekoracyjne. Doskonale nadaje się do bezpośredniego użycia jako masa cukiernicza do ciast, ciasteczek i andrutów, z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu znakomicie sprawdza się jako nadzienie do ciast. Niezrównany do dekorowania wypieków.
Opakowanie-wiadro 14kg
Producent-Polder

Toffi argentyńskie

Krem produkowany na bazie mleka, masła i cukru. Doskonały jako dodatek do lodów i deserów. Nadaje się do szprycowania na babeczki i przekładania. Może być łączony z tłuszczem , znakomicie sprawdza się w połączeniu z bitą śmietaną.
Opakowanie-wiadro 14kg
Producent-Polder

Kajmak cukierniczy

to nadzienie cukiernicze gotowe do użycia, przygotowane na bazie  mleka, skrobi i cukru. Może być użyty do dekorowania, przekładania i nadziewania. Posiada dodatek term stabilny, dzięki czemu nadaje się do zapiekania. Konsystencja zbliżona do budyniu, Barwa jasna.
Opakowanie-wiadro 14kg
Producent-Polder

Schokobella - krem czekoladowy i czekoladowy biały

Schokobelle to grupa nadzień kremowych o niezwykłej gamie możliwości zastosowania. Świetne do nadziewania i oblewania tortów, ciasteczek sztukowych i pralin. Wspaniale sprawdzają się jako krem do garnirowania. Doceniony krem przez wielu cukierników, ponieważ z doskonałym efektem można łączyć go z tłuszczem, a oblane nim torty można mrozić. Schokobelle nadają wyrobom połysk bez temperowania i nie kruszą się przy krojeniu. Wyborne jako nośnik smakowy do kremów na zimno i dodatek smakowy do ciast pieczonych.
Opakowanie-wiadro 6kg
Producent-Martin Braun

Covela – krem czekoladowy

Krem do przekładania ciast i tortów, świetny do szprycowania i dekorowania wyrobów. Możliwość łączenia z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem.
Opakowanie-wiadro 12kg
Producent-Martin Braun

Nuss Plus – krem orzechowy

Krem do przekładania ciast i tortów, świetny do szprycowania i dekorowania wyrobów. Możliwość łączenia z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem.
Opakowanie-wiadro 12kg
Producent-Martin Braun

Cremochoc – nadzienie kakaowe do zapiekania

Opakowanie-wiadro 12kg
Producent-Martin Braun

Credi fillings – kremowo-mleczne nadzienia cukiernicze

Nadzienie do przekładania ciast i tortów, świetny do szprycowania i dekorowania wyrobów.
Dostępne nadzienie : czekoladowe, kawowe i toffi.
Opakowanie-wiadro 5kg
Producent - Credin

Nadzienia truflowe

Gotowe nadzienia do bezpośredniego użycia jako wspaniała elastyczna polewa do tortów i ciast deserowych lub jako dodatek do ganaszy, kremów tłuszczowych, kremów budyniowych i śmietan. Wszystkie smaki doskonale łączą się ze spirytusem, przez co idealnie nadają się do wypełniania pralin. Ponadto nadzienia truflowe można z powodzeniem wykorzystać jako dodatek smakowy do wyrobów wymagających obróbki termicznej, np. w połączeniu z  ciastem biszkoptowo - tłuszczowym.
Dostępna trufla: pomarańczowa, nugatowa, krokantowa, białą, kakaowa ciemna i kakaowo - orzechowa  
Opakowanie-wiadro 6kg
Producent - Bakels

Chocolate Mix- masa czekoladowa z kruchymi ciasteczkami

Wyśmienita masa czekoladowa z kruchymi ciasteczkami, którą przygotowujemy bez konieczności wypieku. Po zmieszaniu z wodą i rozpuszczoną margaryną, masę można użyć jako przekładkę do tortów, kostek czy batonów lub formujemy wg potrzeb  w dowolny sposób. Masę można wzbogacać np. orzechami, płatkami migdałowymi, spirytusem, owocami w żelu, wiórkami kokosowym  lub skórką cytrynową czy pomarańczową.
Opakowanie-worek  12,5kg
Producent-Bakels

Pol-mix kokosowy

Najwyższej jakości gotowa mieszanka w proszku  do produkcji kokosanek i mas kokosowych do nadziewania wyrobów cukierniczych tj.: tarty, rolady, kostki, batony, mozaiki.
Opakowanie-worek  12,5kg
Producent-Bakels

Kremy budyniowe Aksamitna Pokusa

Termostabilne kremy budyniowe do nadziewania, szprycowania, przekładania ciast.

Na gorąco do wypieku drobnego pieczywa drożdżowego, francuskiego, dobrze zachowują się

z ciastami biszkoptowo - tłuszczowymi, sernikami. Na zimno świetne do nadziewania pączków, rogalików, babeczek kruchych.

Po połączeniu z margaryną lub śmietaną tworzą puszyste masy do przekładania. Kremy Aksamitna Pokusa nadają się do mrożenia,

natomiast podczas wypieku zachowują nadany kształt i lśniący połysk.


Aksamitna Pokusa w wielu smakach: czekoladowa, o sm.mlecznej czekolady, kokosowa, advocat,

truskawkowa, śmietankowa, waniliowa, jagodowa, cytrynowa, o sm.kukułki, toffi oraz  orzecha laskowego.


Opakowanie - wiadro  13kg
Producent - Vortumnus

Masa makowa

Sucha masa makowa ułatwiająca przygotowanie  nadzienia makowego do szprycowania drożdżówek, produkcji makowców. Aby uzyskać gotowe nadzienie makowe należy tylko dodać okruchy (bułkę tartą) i wodę. W zależności od przeznaczenia można doprawić rumem lub inną esencją.
Opakowanie-worek  10kg
Producent- AKO, DUKE

Masa orzechowa

Super Masa Orzechowa znakomicie sprawdza się jako dodatek do różnego rodzaju ciast i drożdzówek. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości składników jest ona nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Super masa orzechowa jest bogata w kwasy oleinowe, które zamiast odkładać się w postaci tkanki tłuszczowej, obniżają poziom złego cholestorolu we krwi i są zbawienne dla układu krwionośnego.

 


Opakowanie-worek  10 kg
Producent - Eco Trade

Gotowa masa makowa / masa makowa z białego maku

Gotowe do użycia nadzienie makowe. W ofercie nowość- masa makowa przygotowana z białego maku.
Opakowanie-wiadro 13 kg/ puszka 3200g
Producent - Prospona

Krem Cytrynowy

Krem Cytrynowy termostabilny, kremowa, smarowna konsystencja,


gładka, barwa intensywna żółta typowa dla cytryny, z połyskiem;

smak wyraźny, lekko kwaskowaty, charakterystyczny dla

świeżej cytryny. Zastosowanie: na zimno i do zapiekania,

na zewnątrz ciast jak i do środka.

Idealny do tortów, ciast biszkoptowo - tłuszczowych,

ciastek kruchych, muffin, rozetek, rogalików,

tortów i tarty.


Opakowanie: wiadro 6kg

Producent: Grados

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio