Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Czekolady i polewy czekoladopodobne

Polewa Bambo Extra

 

To polewa cukiernicza do oblewania wyrobów cukierniczych i pieczywa cukierniczego znanego producenta - Terravita.

Dobrze znosi dodawanie innych tłuszczy cukierniczych, niedopuszczalny jest jednak jej kontakt

z wodą, gdyż nieodwracalnie gęstnieje.

Zastosowanie poprzez zastosowanie płaszcza wodnego.

Opakowanie:worek 10kg i 20kg

 

 

 

Mirall polewa błyszcząca

Nowość!!

Mirall to linia błyszczących polew Master Martini, inspirowana tradycyjnym włoskim cukiernictwem.

Powstała na drodze połączenia surowców najwyżej

jakości z zaawansowanym systemem produkcyjnym. Doskonały połysk , wyrazisty kolor i delikatny

smak doskonale podkleślają wartości wyrobów cukierniczych.

Efekt "lustra" pozostaje niezmienny zarówno w temperaturach dodatnich jak ujemnych.

Bez glutenu i bez tłuszczy uwodornionych.

Korzyści:

* Prostota w zastosowaniu: gotowe do użycia, nie muszą być rozcieńczane,

wystarczy podgrzać do temperatury 40/45 C.

* Do zastosowania zarówno w temperaturze dodatniej i ujemnej.

Polewy pozostają miękkie i elastyczne, nie zamarzają i nie matowieją aż do tempratury - 35 C.

* Idealne pokrycie: nie spływa, bez pęcherzy na powiechni.

* Gwarancja czystego i precyzyjnego krojenia

* Termin przydatności: 12 miesięcy, przechowywanie w temperaturze pokojowej.

Opakowanie: 5 kg Master Martini

 


Non Temp Dark NH / Non Temp White NH

Ciemna i biała polewa bez temperowania firmy Bakels.

Surowiec gotowy do użycia bezpośrednio po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, doskonała stabilność pozwala na łatwe modelowanie wszelkiego rodzaju dekoracji cukierniczych oraz na bezproblemowe wykonanie korpusów do pralin.

W przypadku wykorzystania Non Temp do oblewania i zanurzania wyrobów cukierniczych otrzymujemy równą , błyszczącą powierzchnię, przy produkcji polew możliwy jest także dodatek mleka lub wody.

NH – oznacza, że czekolady te pozbawione są tłuszczów utwardzonych i kwasów trans.
Opakowanie : worek 12,5kg

 

Czekoladowa Miss Kongo

Gotowy krem czekoladowy do wykańczania, pokrywania, dekorowania, przekładania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, nadaje połysk, nie łamie się przy krojeniu. Produkt z firmy Credin.
Opakowanie :wiadro 5kg

Centramerica

Nowa odsłona !!!

Centramerica to nowa linia surogatów smakowych firmy Master Martini.

Od zawsze wyróżniały się najwyższą jakością. Nowe surogaty są stworzone w 100% naturalnych barwników i aromatów z lecytyną słonecznikową.

Nie zawierają tłuszczy uwodornionych wpisują się w współczesne trendy rynkowe. 

Dostępność w pięciu odsłonach kolorystyczno - smakowych.

Nowy smaki dostępne w sprzedaży: truskawka, pomarańcz, pistacja, cytrynowe, niebieskie (smak neutralny). Opakowanie: 1 kg

 

 

 

 

Caravella Cover Cacao/Caravella Cover White

Polewy doskonałe do dekoracji wyrobów deserowych, tortów, pakowanych babek i pierników. Gotowe do bezpośredniego użycia-po rozpuszczeniu. Używane jako polewa- nawet mocno schłodzone nie pękają.  Nadają idealny połysk i strukturę .Wyśmienite w smaku ,idealnie sprawdzają się jako nośnik smakowy do kremów. Polewa w wersji czekoladowej i białej.
Produkt wysoko oceniany przez cukierników.  
Pakowane w wiadra  po 5kg.

Caravella polewa do lodów zastygająca - Caravella Ice Cocoa

to polewa do lodów wyróżniająca się delikatną warstewką zewnętrznej polewy, szybko zastygającą, połyskująca, przyjemnie chrupiącą.
Doskonała do lodów oblewanych czekoladą, może być stosowana również do produkcji wyśmienitej stracciatelli. Opakowanie - wiaderko 10kg.

Czekolada Roma

 

Produkt marki Terravita o niepowtarzalnym smaku prawdziwej czekolady. Doskonała do oblewania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego i formowania korpusów cukierniczych. Barwa ciemno-brązowa.

W ofercie producenta także czekolada mleczna i biała. Opakowanie 10kg.

 

Ariba Master Martini

To linia prawdziwej czekolady. Pakowane w kartony po 10kg

Ariba Fondente Gocce –czekolada deserowa- kropelki, kakao min.46%

Ariba Fondente Dischi – czekolada deserowa- dyski:

  • Ariba Fondente/ PL Dischi 34/36 o zawartości 34/36%masła kakaowego-kakao 55,3% o wyjątkowym zbilansowanym smaku kakao, uniwersalna w zastosowaniu(kod produktu AQ49DY)
  • Ariba Fondente Dischi /PL 32/34 –polecana do oblewania,32/34%masła kakaowego-kakao48,8% (kod produktu AQ49DZ)
  • Ariba Fondente Dischi /PL 30/32 –polecana do formowania, 30/32% masła kakaowego, kakao50,5%  (kod produktu AQ49DV)

Ariba Latte Dischi 34/36-czekolada mleczna dyski, 34/36% masła kakaowego (AQ49DL)

Ariba Bianco Diamante –czekolada biała, diamenty – min.32,5% masła kakaowego(AQ48CE)

Bay Master Martini

To linia prawdziwej czekolady. Stworzone specjalnie z myślą o potrzebach polskiego rynku. Pakowane w kartony po 25kg

Bay Fondente Gocce –czekolada deserowa- kropelki, kakao min.46%

Bay Fondente Dischi – czekolada deserowa- dyski:

  • Bay Fondente/ PL Dischi 34/36- o zawartości 34/36%masła kakaowego-kakao 55,3% o wyjątkowym zbilansowanym smaku kakao, uniwersalna w zastosowaniu(produkcja pralin,ganaszy,dekoracje,oblewanie produktów,tworzenie dekoracji i inne)-kod produktu AQ37WR
  • Bay Fondente Dischi /PL 32/34 –polecana do oblewania(torty,ciasta,ciasta kruche,herbatniki,delicje)  32/34%masła kakaowego-kakao48,8% (kod produktu AQ37WQ)
  • Bay Fondente Dischi /PL 30/32 –polecana do formowania(korpusy,praliny,muszelki,oblewanie figur w czekoladzie)  30/32% masła kakaowego, kakao50,5%  (kod produktu AQ37WP)

 

Bay Latte Dischi 34/36-czekolada mleczna dyski, 34/36% masła kakaowego (AQ37PB)

Bay Bianco Diamante –czekolada biała, diamenty – min.32,5% masła kakaowego(AQ38CE)

Bloki czekoladowe ,pakowane po 2,5kg:

  • Ariba Fondente Pani 36/38-czekolada deserowa
  • Ariba Latte Pani 34/36 –czekolada mleczna
  • Ariba Gianduia Pani 34/36- czekolada gianduia
  • Bay Bianco Pani 34/36- czekolada biała

Surogaty Master Martini w 4 odsłonach -Caribe ,Centramerica, Caravella i Bolero -surogaty czekoladowe „bez temperowania”.

Caribe-to linia surogatów  deserowych i białych pakowanych w ekonomiczne opakowania  po 25kg.Są to polewy łatwo roztapiane, znakomite do produkcji polew oraz jako dodatek do kremów i ganaszy. Sprawdzone przez naszych klientów, docenione za powtarzalną wysoką  jakość .
Bolero-to najnowsza wersja surogatów w ofercie  Master Martini. Dyski występuje w wersji deserowej i białej. Wysoka włoska jakość polew w korzystnych cenach. Pakowane są po 25kg


Centramerica i Caravella to dwie linie surogatów Master Martini charakteryzujące się wykorzystaniem tłuszczów roślinnych o określonej jakości, kompletnością asortymentu, absolutną praktycznością i szybkością użycia.
Asortyment obejmuje rozmaite formy do polew i dekoracji, szeroki wybór termostabilnych kremów do nadzień i smarowania, polew do lodów z możliwością wykorzystania do rozmaitych aplikacji w cukiernictwie, z jednoczesną gwarancją osiągnięcia doskonałych wyników - szybko i prosto.

Caravella to linia surogatów czekoladowych do polew i dekoracji, gwarantująca optymalny stosunek jakości do ceny.

Dostępna w rozmaitych kształtach: dyskach, kropelkach, posypkach oraz smakach i typach: deserowym, mlecznym i białym, doskonała do polew i dekoracji ciast i ciasteczek, tortów, croissantów, produktów drożdżowych i do wyrobu czekoladowych korpusów. Opakowanie 10kg.

Centramerica to linia surogatów czekoladowych cechujących się wysoką jakością, kruchością, połyskiem i łatwością użycia, co sprawia, że produkt szczególnie nadaje się do wysokiej jakości polew.
Dostępny w dyskach o smaku i typie: deserowym, mlecznym  i białym. Pakowane w kartony po 10kg.

Nowy smaki dostępne w sprzedaży: truskawka, pomarańcz, pistacja, cytrynowe, niebieskie. Opakowanie: 1 kg


rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio