Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Polepszacze do pieczywa przenno - żytniego

Dynamil Błękitny

Dynamil Błękitny stosuje się do wszystkich rodzajów wypieków z ciasta                                    

zamrożonego przed fermentacją (przy maksymalnym ciężarze porcji ciasta 400g)

Wzrost dozowania wraz ze wzrostem czasu składowania ciasta

i obniżeniem temperatury w zakresie od -15°C do -20°C.

W przypadku stosowania mąki żytniej dozowanie maksymalne

Dozowanie: od 1,5% do 3% w stosunku do użytej mąki.

Opakowanie - 25 kg

Producent: Lesaffre

CREDI CHLEB

Credi Chleb jest polepszaczem do pieczywa mieszanego.                                    

Zwiększa stabilność ciasta, zwiększa objętość chleba,

nie wymaga żadnych zmian technologicznych.

Dawkowanie:  0,5-1 % w stosunku do masy mąki

Opakowanie - 10 kg, 25 kg

Producent: Credin

ECO TRADE - CHLEB

ECO TRADE CHLEB Polepszacz do pieczywa mieszanego                                              

Ekonomiczny w dawkowaniu polepszacz, który zastosowany

do wypieków pieczywa pszenno –żytniego znacznie poprawia jego jakość.

Zwiększa objętość oraz przedłuża świeżość.

Może być stosowany na linii technologicznej.

Dozowanie:0,2%-0,3% tylko w stosunku do mąki pszennej

Opakowanie - 10 kg/20kg worek


Producent: Eco Trade

Dynamil Brązowy

Dynamil Brązowy jest polecany do polskiego pieczywa                      

produkowanego przy udziale mąki pszennej i żytniej

Dozowanie: 0,5% w stosunku do użytej mąki

Opakowanie - 10 kg,  25 kg

Producent: Lesaffre

Dynamil Granatowy

Dynamil Granatowy - jest polecany do pieczywa pszennego i pszenno-żytniego.                      

Dozowanie: od 0,3% do 0,5% w stosunku do użytej mąki

Opakowanie -10 kg, 25 kg

Producent: Lesaffre

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio