Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Dynamil Szary

Dynamil szary Szczególnie polecany jest do kajzerek, bułek poznańskich                                              

i innego pieczywa pszennego wypiekanego w warunkach rzemieślniczych

oraz w piekarniach przemysłowych. Wyjątkowa kompozycja składników

Dynamila Szarego powoduje, że jego użycie w procesie pieczenia zwiększa

wodochłonność oraz wydajność ciasta, a także gwarantuje maksymalny

rozrost kęsów ciasta. Zastosowanie polepszacza Dynamil Szary skutecznie

zmniejsza przyczepność ciasta do rąk i do roboczych powierzchni maszyn

i sprzętu. Dynamil Szary zapewnia większe bezpieczeństwo

na wszystkich etapach produkcji pieczywa.

Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do mąki, czyli

0,3-0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki.

Opakowanie: 10 kg

Producent: Lesaffre

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio