Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

MAESTRO Tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych

 

Najwyższej klasy, 100%-owy roślinny tłuszcz cukierniczy o unikalnych cechach                                        

użytkowych i żywieniowych, rekomendowany do użycia z mieszankami cukierniczymi

i piekarskimi oraz do zastosowania we wszystkich recepturach ciast zalecających

użycie oleju: ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, piaskowe; pieczywo półcukiernicze i inne.

Podstawę receptury Maestro stanowi znany ze swoich właściwości olej rzepakowy

dostarczający cennych, z punktu widzenia żywieniowego, kwasów rodziny

omega-6 i omega-3 (tzw.NNKT*), przy jednocześnie stosunkowo niewielkim poziomie

nasyconych kwasów tłuszczowych. Produkt zawiera również inne ważne żywieniowo składniki,

tj. lecytynę i beta karoten. Lecytyna jest składnikiem niezbędnym do sprawnego funkcjonowania

systemu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację. Beta-karoten, zwany inaczej

prowitaminą A korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku oraz opóźnia procesy starzenia.

Maestro jest wolny od alergenów, genetycznie modyfikowanych składników,

nie zawiera konserwantów ani tłuszczów utwardzonych.

Odpowiednia kompozycja składników Tłuszczu Płynnego Maestro zapewnia:
- przedłużoną świeżość wyrobów gotowych
- utrzymanie wilgotności miękiszu ciasta
- zwiększoną objętość ciasta w stosunku do wyrobów przygotowanych na bazie oleju
- wyjątkową, apetyczną barwę wyrobów finalnych dzięki obecnemu w składzie beta-karotenowi

*NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm człowieka

nie wytwarza, dlatego musza być dostarczane z pożywieniem.

Opakowanie-karton 10kg

 

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio