Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Galaretka na kostki w cukrze

 

Galaretka jest produktem o płynnej konsystencji.                                                                                          

W celu jej zestalenia należy użyć roztworu kwasu cytrynowego o stężeniu 50%.

Galaretkę należy podgrzać do wymaganej temperatury, następnie wlać roztwór

kwasu cytrynowego, jednocześnie cały czas mieszając

aż do otrzymania jednolitej masy. Galaretkę wylać do formy

i odstawić do zażelowania. Gdy galaretka dobrze zwiąże wyjąć z formy,

pokroić w dowolny kształt i obsypać cukrem kryształem, aby się nie kleiła.

Można także obsypać mączką kukurydzianą i oblać czekoladą.

Tak przygotowane kostki wyłożyć na blachę,

najlepiej perforowaną aby zapewnić dobrą cyrkulację powietrza

i odstawić na 24 godziny do wysuszenia.


Dostępne smaki: pomarańczowy, cytrynowy, wiśniowy, malinowy, zielonego jabłka.
Opakowanie: wiadro 12kg
Producent: Jabex

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio